Vinner av Dáiddafoandas logokonkurranse – Josef Halse

Dáiddafoanda er et fond som Samisk Kunstnerråd administrerer og forvalter. De første tildelingene til våre kunstnere var i 2007. I perioden 2007 og 2021 er det bevilget midler til 76 forskjellige fellesprosjekter med kunstnere på tvers av kunstgrenene/sjangre. I tillegg er det i perioden 2011 til 2021 er det tildelt Ad hoc-midler til 159 enkeltkunstnere og 20 personer er tildelt coronamidler.

Dáiddafoanda har aldri hatt en ordentlig logo, kun en skrift med en viss font. Det var ønskelig med en logo da kunstnere som tildeles midler fra Dáiddafoanda setter logoen på plakater, i hefter, i verk som de har lagd eks. film, for å vise hvor de har fått midler.

Til Logokonkurransen kom det 12 forskjellige forslag.  Juryen som besto av to kunstnere; Ulrika Tapio Blind, Andreas Holtung og en fra administrasjonen Mona Kemi var enstemmig enige om at Josef Halses ene forslag var vinnerforslaget.

Om logoen sier juryen:
Logoens form er ren og enkel. Tekst og bilde er tydelig, stilrent og har ett elegant uttrykk. Logoen vil passe til alle kunstneriske retninger som Dáiddafoanda jobber med.

Samisk Kunstnerråd som administrerer Dáiddafoanda er eier av logoen.
Josef Halse belønnes med kr. 25 000,-